Online Marketing tips

5 Online Marketingtips voor ondernemers

Online marketing tips: Genereer meer bezoekers, meer klanten en meer omzet 

Je hebt al een tijdje een eigen onderneming en het loopt best goed. Je hebt zelfs al wat mensen aangenomen of je denkt eraan om uit te breiden met personeel.
Inmiddels heb je je hele netwerk benaderd, iedereen weet van je bedrijf en diensten. Maar je merkt dat de nieuwe opdrachten minder snel binnenkomen, je salesfunnel droogt langzaam op..  Hoe kom je nu aan nieuwe kanten? Vroeger zette je een advertentie of kocht je een adressenbestand en startte je met bellen. Maar wat vroeger goed werkte, werkt nu niet meer… je hoort wel geluiden over online marketing, website optimalisatie, SEO? Of zorgen dat je bovenaan staat in Google? En Social Media, past dat bij mij?

Kortom hoe kom je aan meer bezoekers op je website en nieuwe klanten?

Stap 1: Start met online marketing

Je website vormt de basis van je digitale marketing. De plek op het web waar je mensen over jouw product vertelt en waar je originele teksten kwijt kunt om je publiek naar je toe te trekken. Maar het bouwen van een mooie website is niet genoeg. Je moet ervoor zorgen dat je het blijft optimaliseren zodat je een constant aantal bezoekers, leads en klanten genereert.

SEO

Steeds meer mensen gebruiken zoekmachines om informatie te krijgen. Het is meestal de eerste plek die in je opkomt als je een vraag hebt of op zoek bent naar informatie. Het belangrijk dat je website wordt weergegeven in zoekresultaten, zodat wanneer mensen op zoek zijn naar iets dat betrekking heeft op jouw bedrijf, ze kunnen doorklikken naar jouw website en de informatie krijgen die zij zoeken. Zoekmachine optimalisatie, of SEO, is de sleutel om je website te ontdekken via zoekmachines zoals Google, Bing en Yahoo.  In de basis betekent SEO: de strategische implementatie van trefwoorden op je website, inclusief paginatitels, headers, meta beschrijvingen en andere elementen. En het verbeteren van de totale autoriteit van je website, die grotendeels wordt bepaald door andere relevante, gezaghebbende websites die naar jouw website linken.

SEO voor de moderne tijd

In het verleden gebruikten we allerlei tuckjes op hoog te ranken in Google. Bijvoorbeeld door het plaatsen van zoveel mogelijk zoekwoorden om de zoekmachines te beïnvloeden met het uiteindelijke doel:  de begeerde # 1 spot voor jouw keyword.
Vandaag zijn zoekmachines slimmer geworden. Ze kunnen het verschillen vertellen tussen spammy websites die zijn ontworpen om het systeem te bespelen en legitieme websites die relevante teksten publiceren. Moderne SEO gaat over het optimaliseren voor de zoekers, niet alleen de zoekmachines.

Stap 2: Creëer inhoud

Inhoud is koning.
Nu je je website hebt geoptimaliseerd, is het tijd om wat inhoud te creëren. Inhoud is de brandstof die jouw digitale marketingstrategie moet runnen. Door het creëren van waardevolle, hoogwaardige inhoud die zich richt op een specifiek publiek trek je de juiste bezoekers naar je website. Die je daarna kunt omzetten in leads (en klanten). Bovendien zal de inhoud aanzienlijk helpen met de SEO van je website. Het creëren en distribueren van inhoud is de beste manier om die waardevolle inkomende links van andere sites te verdienen.

Bloggen
Een blog maakt je website dynamischer door automatisch nieuwe inhoud te toe te voegen elke keer dat een artikel wordt gepubliceerd. Zoekmachines belonen websites die consequent nieuwe inhoud toevoegen op een hogere ranking.  En deze hogere rankings worden vertaald in nieuwe bezoekers en leads voor jouw bedrijf..
Waar schrijf je over? Een goede manier om te bloggen, is om de tien meest voorkomende vragen te beantwoorden die door toekomstige klanten wordt gevraagd. Doe dit een keer per week gedurende tien weken en je hebt de basis van een succesvol blog. Andere goede content is: e-books, whitepapers, kennisdocumenten etc.

Stap 3: zet social media in

Social media biedt een platform voor directe communicatie tussen je klanten, prospects en medewerkers. Bovendien is het een belangrijke driver van content distributie en de zichtbaarheid van je merk online. Hoewel er een breed scala aan sociale netwerken zijn die je tot je voordeel kunt gebruiken, richt je in eerste instantie op de ‘grote drie’: Facebook, Twitter en LinkedIn.

Stap 4: Maak landingspagina’s met call to action

Je hebt je website geoptimaliseerd voor SEO, je schrijft regelmatig blogartikelen en je plaats berichten op social media. Je begint een stijging te zien in het aantal bezoekers op je website.  Maar er is één probleem. Meer mensen bezoeken je website, maar die bezoeken leiden niet tot nieuwe leads – of zelfs nieuwe klanten. Dus wat doe je?

Creëer een duidelijke call to action. call to action is een uitnodiging voor de lezer om tot actie over te gaan. Dit kan in de vorm van een button, maar ook in de vorm van een banner of een aanklikbare link. In de call to action doe je een aanbod; het downloaden van een e-book, het bekijken van een video of het aanschaffen van een product. Het doel is simpel: de bezoeker converteren in een lead – en uiteindelijk in een klant.

Deze gegevens sla je op in een database en dit kun je gebruiken voor opvolging van de campagne zoals e-mailcampagnes, nieuwsbrieven, gratis demo’s etc.

Wil je meer weten over hoe je met je website meer bezoekers, meer klanten en meer omzet kunt genereren?

Comments are closed.

Scroll to top